SSL Support in Gold 4.xx

For discussion of the Poker Mavens server module and other administration topics
Stevenism101
Posts: 6
Joined: Tue Dec 27, 2022 1:35 pm

Re: SSL Support in Gold 4.xx

Post by Stevenism101 »

I have SSL installed and attached the PM server successfully and the server is started. The SSL is also installed in IIS and attached to the website successfully. I have no problem accessing the website https://mydomain.com, however the 8087 lobby https://mydomain.com:8087 is not loading and is returning "ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH"

Have you run into this issue before?

Thanks Kent.

-Steven
Kent Briggs
Site Admin
Posts: 5865
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Re: SSL Support in Gold 4.xx

Post by Kent Briggs »

PM is completely independent of IIS so your SSL there does not affect the poker server. It must point to your SSL key and cert files directly. And you must also have the two OpenSSL .dll files in the program folder. A link to those is in the FAQ.

https://www.briggsoft.com/pmfaq.htm
Stevenism101
Posts: 6
Joined: Tue Dec 27, 2022 1:35 pm

Re: SSL Support in Gold 4.xx

Post by Stevenism101 »

The poker server is pointing to the SSL key and cert files properly and the poker server is "Started" without issue, however the 8087 lobby https://mydomain.com:8087 is not loading and is returning "ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH"
Stevenism101
Posts: 6
Joined: Tue Dec 27, 2022 1:35 pm

Re: SSL Support in Gold 4.xx

Post by Stevenism101 »

I tried updating the dlls from the link you provided and the poker server won't Start. Error: Could not load SSL library.

I reinstated the dlls being used previously and the poker server started fine. It accepts all the SSL settings, but I still get the message when trying to load in browser: "ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH"
Kent Briggs
Site Admin
Posts: 5865
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Re: SSL Support in Gold 4.xx

Post by Kent Briggs »

Which version of Poker Mavens do you have? If it's a Gold license, did you install the 32-bit or 64-bit version? That matters in which OpenSSL files to use. The ones linked in the FAQ do work, you're doing something wrong if they aren't working for you (such as mixing 32-bit with 64-bit or not putting them in the program folder).
Stevenism101
Posts: 6
Joined: Tue Dec 27, 2022 1:35 pm

Re: SSL Support in Gold 4.xx

Post by Stevenism101 »

On a new hosting server, I fresh installed 4.19 Gold 64-bit(this is the only installation I have and can find for V4 Gold), then I upgraded to 4.51 64-bit using the patch. As you can see in the 2nd screenshot, the 64-bit OpenSSL ddls are loaded fine because the PM server is Starting fine. When visiting https://mydomain.com:8087 I get the 1st screenshot.

I am trying to get your thoughts on why this cipher mismatch is happening and you have not addressed it in your previous replies. You were addressing OpenSSl dlls but I stated that those are all loaded properly. I've been using the software with SSL for years. I have never run into this "cipher mismatch" error after everything is set up the same way I've done many times before.

NOTES THAT MIGHT HELP
1. I -can- get the PM Version 7 Trial to operate just fine when setting it up the same way.
2. I noticed when searching the forums for "mismatch" that there was some kind of client/server mismatch issue that was resolved in the 6.31 release.

Thank you Kent.
Attachments
Screenshot 2023-03-15 152328.png
Screenshot 2023-03-15 152328.png (23.61 KiB) Viewed 28247 times
Screenshot 2023-03-15 152228.png
Screenshot 2023-03-15 152228.png (78.12 KiB) Viewed 28247 times
Kent Briggs
Site Admin
Posts: 5865
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Re: SSL Support in Gold 4.xx

Post by Kent Briggs »

Stevenism101 wrote: Wed Mar 15, 2023 5:59 pm On a new hosting server, I fresh installed 4.19 Gold 64-bit(this is the only installation I have and can find for V4 Gold), then I upgraded to 4.51 64-bit using the patch. As you can see in the 2nd screenshot, the 64-bit OpenSSL ddls are loaded fine because the PM server is Starting fine. When visiting https://mydomain.com:8087 I get the 1st screenshot.
Send me an email mentioning this thread and I'll reply with some older 64-bit OpenSSL DLLs I currently have in my PM 4 folder. We'll see if that makes a difference.
Bojik
Posts: 76
Joined: Sat Apr 11, 2020 3:25 pm

Re: SSL Support in Gold 4.xx

Post by Bojik »

I can access the site on the server and the local network with the local ip address, no https. But once I add the port number or the https header the site will not load. Any ideas?
SSL cert and forwarding are all setup and enabled.
I tried turning off ssl settings but no change.
Kent Briggs
Site Admin
Posts: 5865
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Re: SSL Support in Gold 4.xx

Post by Kent Briggs »

Bojik wrote: Sun Oct 15, 2023 6:21 pm I can access the site on the server and the local network with the local ip address, no https. But once I add the port number or the https header the site will not load. Any ideas?
SSL cert and forwarding are all setup and enabled.
I tried turning off ssl settings but no change.
What version do you have? Are there any SSL related errors in the Error Log?
Bojik
Posts: 76
Joined: Sat Apr 11, 2020 3:25 pm

Re: SSL Support in Gold 4.xx

Post by Bojik »

7.16
and no error in logs other than denied rogue connection on wrong port.
2023-10-15 17:47:41|Connect|Rogue connection on port 8080 rejected from 192.168.6.237
Post Reply