Users gone from accounts after error

For discussion of the Poker Mavens server module and other administration topics

Re: Users gone from accounts after error

Postby Tuck Fheman » Tue Jul 11, 2017 10:03 pm

Ok it popped up again tonight. I've added another 30 GB to the server so storage should not be an issue (if it was).

Here are the instances it's happened since I setup. Each are followed by a series of "AccountsThread.Execute error: Transaction is already opened." lines.

2017-07-06 21:11:23|AccountsThread.Execute error: SQLite3 error: disk I/O error

2017-07-09 08:34:41|AccountsThread.Execute error: SQLite3 error: disk I/O error

2017-07-10 00:00:15|AccountsThread.Execute error: Transaction is already opened.

2017-07-11 16:54:51|Accounts.db step error, SQLite code 10
2017-07-11 16:54:51|AccountsThread.Execute error: SQLite3 error: cannot commit - no transaction is active
2017-07-11 16:54:56|AccountsThread.Execute error: Transaction is already opened.

Any idea what could be causing this?
Tuck Fheman
 
Posts: 59
Joined: Tue Jul 04, 2017 6:44 am

Re: Users gone from accounts after error

Postby Kent Briggs » Tue Jul 11, 2017 10:25 pm

Something is preventing the program from writing to the Accounts.db file in your data folder. I've never seen reports of that before. Do you have any kind of backup software that could be touching that file?
Kent Briggs - [email protected]
Briggs Softworks - http://www.briggsoft.com
Kent Briggs
Site Admin
 
Posts: 3826
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Re: Users gone from accounts after error

Postby Kent Briggs » Wed Jul 12, 2017 12:24 am

I'd also suggest just deleting the .db files in the data folder in case they got corrupted somehow (you will lose the accounts doing that). And also re-installing the program to make sure the SQLite DLL file is not somehow corrupted.
Kent Briggs - [email protected]
Briggs Softworks - http://www.briggsoft.com
Kent Briggs
Site Admin
 
Posts: 3826
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Re: Users gone from accounts after error

Postby Tuck Fheman » Wed Jul 12, 2017 3:42 am

Kent Briggs wrote:I'd also suggest just deleting the .db files in the data folder in case they got corrupted somehow (you will lose the accounts doing that). And also re-installing the program to make sure the SQLite DLL file is not somehow corrupted.


uhff. I have a little over 90 people signed up now. =/
Tuck Fheman
 
Posts: 59
Joined: Tue Jul 04, 2017 6:44 am

Re: Users gone from accounts after error

Postby Tuck Fheman » Wed Jul 12, 2017 3:43 am

Kent Briggs wrote:Something is preventing the program from writing to the Accounts.db file in your data folder. I've never seen reports of that before. Do you have any kind of backup software that could be touching that file?


Nope. I've yet to install it.
Tuck Fheman
 
Posts: 59
Joined: Tue Jul 04, 2017 6:44 am

Re: Users gone from accounts after error

Postby Tuck Fheman » Wed Jul 12, 2017 4:13 am

Kent Briggs wrote:And also re-installing the program to make sure the SQLite DLL file is not somehow corrupted.


I had just reinstalled with Gold version prior to last nights errors.
Tuck Fheman
 
Posts: 59
Joined: Tue Jul 04, 2017 6:44 am

Re: Users gone from accounts after error

Postby Kent Briggs » Wed Jul 12, 2017 9:49 am

Tuck Fheman wrote:Immunet & Malwarebytes


I would suggest disabling these completely, at least temporarily, to see if one or the other is the issue.
Kent Briggs - [email protected]
Briggs Softworks - http://www.briggsoft.com
Kent Briggs
Site Admin
 
Posts: 3826
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Re: Users gone from accounts after error

Postby Tuck Fheman » Wed Jul 12, 2017 2:44 pm

Kent Briggs wrote:
Tuck Fheman wrote:Immunet & Malwarebytes


I would suggest disabling these completely, at least temporarily, to see if one or the other is the issue.


Here's what the support at my VPS host sent to me when they checked to see if it was something on their end.

https://s20.postimg.org/ar3kecuvx/error_2.png

https://s20.postimg.org/66hdzfb6l/error1.png
Tuck Fheman
 
Posts: 59
Joined: Tue Jul 04, 2017 6:44 am

Re: Users gone from accounts after error

Postby Kent Briggs » Wed Jul 12, 2017 3:45 pm



None of that tells me much. If you google "SQLite3 error: disk I/O error" you'll see it's usually something related to file i/o access rights.
Kent Briggs - [email protected]
Briggs Softworks - http://www.briggsoft.com
Kent Briggs
Site Admin
 
Posts: 3826
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Re: Users gone from accounts after error

Postby Tuck Fheman » Thu Jul 13, 2017 6:48 am

Kent Briggs wrote:


None of that tells me much. If you google "SQLite3 error: disk I/O error" you'll see it's usually something related to file i/o access rights.


I've had no errors in two days since increasing disk space, but will keep an eye on it.
Tuck Fheman
 
Posts: 59
Joined: Tue Jul 04, 2017 6:44 am

PreviousNext

Return to Site Administration

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests

cron