2.6 beta

Report bugs found in Poker Mavens

Re: 2.6 beta

Postby madcow » Thu Jul 23, 2009 2:19 pm

Kent Briggs wrote:
madcow wrote:Hi Kent,
i have around 8000 registered, and when i start the server, it took about 5 minutes to start it up .. "Loading Data Files.." taking really longtime before the server can be started ..


All the account files are being loaded into memory but 8000 shouldn't take anywhere near that long. How long was it taking previously? Do you have a dedicated server? Have you checked the performance meters to see if there's something else running?

Hi Kent,

I have an VPS windows 2003 server and nothing run on it except this one .. just like the task manager i posted above ... and yes, it was loaded pretty much ok up to like 5000 members ..
madcow
 
Posts: 196
Joined: Fri May 22, 2009 1:25 pm

Re: 2.6 beta

Postby Kent Briggs » Thu Jul 23, 2009 4:17 pm

madcow wrote:I have an VPS windows 2003 server and nothing run on it except this one .. just like the task manager i posted above ... and yes, it was loaded pretty much ok up to like 5000 members ..


How much RAM and disk space were you allocated for your VPS account? What does the task manager show now in the Memory column for PMServer.exe?
Kent Briggs - [email protected]
Briggs Softworks - http://www.briggsoft.com
Kent Briggs
Site Admin
 
Posts: 3806
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Re: 2.6 beta

Postby Kent Briggs » Thu Jul 23, 2009 4:23 pm

madcow wrote:I used that because my users logged in vn2.com and they will click on Texas Holdem and it will lead them to the pokerserver and automatically logged on with a popup.. and that's only way i know how to make it work like that .. i am not a coder so i don't know how to do the other way around ..


Why not just call http://poker.vn2.com in the same way? Sticking the swf on the end doesn't affect the popup or the auto login feature.
Kent Briggs - [email protected]
Briggs Softworks - http://www.briggsoft.com
Kent Briggs
Site Admin
 
Posts: 3806
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Re: 2.6 beta

Postby Kent Briggs » Thu Jul 23, 2009 4:50 pm

Kent Briggs wrote:
madcow wrote:I have an VPS windows 2003 server and nothing run on it except this one .. just like the task manager i posted above ... and yes, it was loaded pretty much ok up to like 5000 members ..


How much RAM and disk space were you allocated for your VPS account? What does the task manager show now in the Memory column for PMServer.exe?


Just for reference, I created 8000 accounts on my VPS server, which just has 352 MB of RAM allocated to it and about 10 gigs of disk space. That still only took about 5 or 6 seconds to load. Then I created 17000 more accounts (25000 total) and that took about 27 seconds to load on restart. This is version 2.60 beta 4. With 6 tables online and no one logged in, the task manager indicated the memory use for PMServer.exe at 28,848K. The total Commit Charge on the status line showed 148280K/358396K.
Kent Briggs - [email protected]
Briggs Softworks - http://www.briggsoft.com
Kent Briggs
Site Admin
 
Posts: 3806
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Re: 2.6 beta

Postby madcow » Thu Jul 23, 2009 6:32 pm

Kent Briggs wrote:
madcow wrote:I used that because my users logged in vn2.com and they will click on Texas Holdem and it will lead them to the pokerserver and automatically logged on with a popup.. and that's only way i know how to make it work like that .. i am not a coder so i don't know how to do the other way around ..


Why not just call http://poker.vn2.com in the same way? Sticking the swf on the end doesn't affect the popup or the auto login feature.

hi Kent,
in my case that doesn't work ..

here is how i load it ..

var so = new SWFObject("http://poker.vn2.com/PMClient.swf?Version=2.60 B4", "PMClient", "100%", "100%", "8", "#FFFFFF");
so.addVariable("PacketPort","8088");
so.addVariable("LoginName","<?php echo $LoginName; ?>");
so.addVariable("LoginPassword","<?php echo $LoginPassword; ?>");
if i changed it to just the url .. it doesn't work ..
madcow
 
Posts: 196
Joined: Fri May 22, 2009 1:25 pm

Re: 2.6 beta

Postby madcow » Thu Jul 23, 2009 6:35 pm

Kent Briggs wrote:
Kent Briggs wrote:
madcow wrote:I have an VPS windows 2003 server and nothing run on it except this one .. just like the task manager i posted above ... and yes, it was loaded pretty much ok up to like 5000 members ..


How much RAM and disk space were you allocated for your VPS account? What does the task manager show now in the Memory column for PMServer.exe?


Just for reference, I created 8000 accounts on my VPS server, which just has 352 MB of RAM allocated to it and about 10 gigs of disk space. That still only took about 5 or 6 seconds to load. Then I created 17000 more accounts (25000 total) and that took about 27 seconds to load on restart. This is version 2.60 beta 4. With 6 tables online and no one logged in, the task manager indicated the memory use for PMServer.exe at 28,848K. The total Commit Charge on the status line showed 148280K/358396K.


my VPS is 1.5 GIG of ram and 10gig of hd .. and only pm running on it .. the indicated memory is about 19,376k .. and it take along time to loading the data ..
madcow
 
Posts: 196
Joined: Fri May 22, 2009 1:25 pm

Re: 2.6 beta

Postby Kent Briggs » Thu Jul 23, 2009 8:20 pm

madcow wrote:here is how i load it ..

var so = new SWFObject("http://poker.vn2.com/PMClient.swf?Version=2.60 B4", "PMClient", "100%", "100%", "8", "#FFFFFF");
so.addVariable("PacketPort","8088");
so.addVariable("LoginName","<?php echo $LoginName; ?>");
so.addVariable("LoginPassword","<?php echo $LoginPassword; ?>");
if i changed it to just the url .. it doesn't work ..


Ok, I didn't realize you were building your own html wrapper with all the regular stuff included. However you can still do it the normal way by passing LoginName and LoginPassword as command line parameters or as POST parameters. Normally you should do POST so the player's password isn't visible on the address bar but since your popup window doesn't show an address bar, the command line (GET) method should be alright:

http://poker.vn2.com/?LoginName=xxx&LoginPassword=xxx

Then you can do a direct link and never have to edit your file when a new version is released or you change your packet port.

To do it with the POST method would require a form like this:

<form method="post" action="http://poker.vn2.com">
<input type="hidden" name="LoginName" value="<?php echo $LoginName; ?>">
<input type="hidden" name="LoginPassword" value="<?php echo $LoginPassword; ?>">
<input type="submit" value="Poker Login">
</form>
Kent Briggs - [email protected]
Briggs Softworks - http://www.briggsoft.com
Kent Briggs
Site Admin
 
Posts: 3806
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Re: 2.6 beta

Postby Kent Briggs » Thu Jul 23, 2009 8:25 pm

madcow wrote:my VPS is 1.5 GIG of ram and 10gig of hd


Make sure there's still plenty of that 10 gig available. One of the earlier betas had a runaway event log bug.
Kent Briggs - [email protected]
Briggs Softworks - http://www.briggsoft.com
Kent Briggs
Site Admin
 
Posts: 3806
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Previous

Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests