Losing connection without notification

Report bugs found in Poker Mavens

Losing connection without notification

Postby CCCP » Sun Jun 21, 2009 8:51 pm

Over the weekend I had a player log on with the intent of waiting for other people to join. It seems after about 15 minutes a few other players did end up going online and actually started a ring game. However the initial user didn't see in the lobby that these players had joined, and didn't see the ring game active. When he refreshed the browser and logged back in everything was back to normal.

I replicated the issue last night by logging on while it room was empty. It seems that sometimes the connection drops without any warning provided in the client. It can drop in as little as 5 minutes. Sometimes the client tries to automatically reconnect, and sometimes it doesn't. While it's not connected, you can't observe any tables (when you click Observe Table it doesn't open the table window).

The logs don't show a disconnect, and I've always had Max Idle set to 0.

I wonder if anyone else sees this issue, or it's just particular to my set up?
CCCP
 
Posts: 12
Joined: Mon Jun 15, 2009 8:27 pm

Re: Losing connection without notification

Postby Kent Briggs » Mon Jun 22, 2009 12:47 am

CCCP wrote:I wonder if anyone else sees this issue, or it's just particular to my set up?


I just tried it on my demo site. I logged in and waited over 30 minutes before doing anything but never disconnected. Tried it with Max idle minutes set to 60 and 0 but that made no difference.
Kent Briggs - [email protected]
Briggs Softworks - http://www.briggsoft.com
Kent Briggs
Site Admin
 
Posts: 3826
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Re: Losing connection without notification

Postby CCCP » Mon Jun 22, 2009 5:22 am

Hi Kent, thanks for the reply.

So, just for clarification, were you doing things during the 30 minutes?

I'll keep going and see if it resolves itself.

Cheers,

Paul
CCCP
 
Posts: 12
Joined: Mon Jun 15, 2009 8:27 pm

Re: Losing connection without notification

Postby Kent Briggs » Mon Jun 22, 2009 9:24 am

CCCP wrote:So, just for clarification, were you doing things during the 30 minutes?


No, I left the room and was watching tv during that time. I had an empty ring table showing and when I came back, I clicked on a seat, did the buy-in, and clicked the Ready button just to make sure the connection was still active. This was my demo system at http://www.pmserver.net if you want to try it there yourself. I have max idle set at 60 minutes.
Kent Briggs - [email protected]
Briggs Softworks - http://www.briggsoft.com
Kent Briggs
Site Admin
 
Posts: 3826
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Re: Losing connection without notification

Postby madcow » Tue Jun 23, 2009 2:04 pm

i verified that, this happened to many lots of time too .. it disconnected me many time without notification .. i saw 2 users on my sites.. they can idle like half day .. but not me..

thanks
madcow
 
Posts: 196
Joined: Fri May 22, 2009 1:25 pm

Re: Losing connection without notification

Postby Kent Briggs » Tue Jun 23, 2009 2:16 pm

madcow wrote:they can idle like half day .. but not me..


Perhaps your internet service provider is killing idle connections?
Kent Briggs - [email protected]
Briggs Softworks - http://www.briggsoft.com
Kent Briggs
Site Admin
 
Posts: 3826
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Re: Losing connection without notification

Postby madcow » Thu Jun 25, 2009 10:08 am

hi,

no, i have the ssh session idle for a month now and still connected ...

thanks
madcow
 
Posts: 196
Joined: Fri May 22, 2009 1:25 pm

Re: Losing connection without notification

Postby Kent Briggs » Thu Jun 25, 2009 10:23 am

madcow wrote:no, i have the ssh session idle for a month now and still connected ...


Maybe it's a browser setting. Which one do you use?
Kent Briggs - [email protected]
Briggs Softworks - http://www.briggsoft.com
Kent Briggs
Site Admin
 
Posts: 3826
Joined: Wed Mar 19, 2008 8:47 pm

Re: Losing connection without notification

Postby madcow » Fri Jun 26, 2009 5:36 pm

hi Kent,

i am using firefox
madcow
 
Posts: 196
Joined: Fri May 22, 2009 1:25 pm

Re: Losing connection without notification

Postby CanadaWest » Fri Jun 26, 2009 5:54 pm

We have seen this on our site as well. I've found it a good reason to tell our players not to sit around doing nothing. LOL

I set the idle to 0 as well. Some players can sit on there for days and others time out after 15 or 20 minutes. I assumed it was their browser settings.
George
(CanadaWest)
www.playersclub.ca
CanadaWest
 
Posts: 107
Joined: Wed May 06, 2009 12:59 pm

Next

Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron