Page 1 of 1

Tournament does not auto start if server is lagging

PostPosted: Sat May 02, 2015 1:07 pm
by mantux5
I have a Free Roll tournament setup, that it restarts every hour. If we have an average load, everything works fine. But if there are a lot of clients connected, everything works fine, only tournament does not start at the shown time. Also, no lag is felt while playing Ring games, but the Server program (Windows) is not responding.

Re: Tournament does not auto start if server is lagging

PostPosted: Sat May 02, 2015 1:09 pm
by mantux5
Also, does 64-bit version (Included with the GOLD License) is multi-threaded, so it could use multiple CPU cores?

Re: Tournament does not auto start if server is lagging

PostPosted: Sat May 02, 2015 2:27 pm
by Kent Briggs
mantux5 wrote:I have a Free Roll tournament setup, that it restarts every hour. If we have an average load, everything works fine. But if there are a lot of clients connected, everything works fine, only tournament does not start at the shown time. Also, no lag is felt while playing Ring games, but the Server program (Windows) is not responding.


If the Windows GUI is not responding then there is some other serious issue happening. You should restart the server in that case.

Re: Tournament does not auto start if server is lagging

PostPosted: Sat May 02, 2015 2:31 pm
by Kent Briggs
mantux5 wrote:Also, does 64-bit version (Included with the GOLD License) is multi-threaded, so it could use multiple CPU cores?


All editions, 32-bit and 64-bit, are multi-threaded so they should all take advantage of multiple cores if available. Every player connection has its own thread as does every table and every tournament. Plus several others maintaining various data lists.

Re: Tournament does not auto start if server is lagging

PostPosted: Sat May 02, 2015 3:44 pm
by mantux5
Yeah, restarting helps but only temporarily. After some time, load is getting high and same happens again. And I'm sure, that it's not a hardware fault, as it uses only few hundreds megabytes of RAM and like 1 up to 2 CPU Cores. And system has 6 cores of CPU and 16 Gigs of RAM.

Re: Tournament does not auto start if server is lagging

PostPosted: Sat May 02, 2015 3:46 pm
by mantux5
Oh, and if that helps, I have API requests for every user going like each 10 seconds.

Re: Tournament does not auto start if server is lagging

PostPosted: Sat May 02, 2015 4:17 pm
by Kent Briggs
mantux5 wrote:Oh, and if that helps, I have API requests for every user going like each 10 seconds.


What are these API requests doing? Does stopping those help with the lag issue?

Re: Tournament does not auto start if server is lagging

PostPosted: Sun May 03, 2015 3:45 am
by mantux5
Kent Briggs wrote:
mantux5 wrote:Oh, and if that helps, I have API requests for every user going like each 10 seconds.


What are these API requests doing? Does stopping those help with the lag issue?

They are simply getting balance information, to display on the website for the user. I haven't tried stopping them, as it would change the behaviour of the website. And I don't really want that.